
BOCO - OKUSNA IN ZDRAVA HITRA HRANA!
Zgodba o tem francoskem bistroju se prične z idejo bratov Vincenta in Simona Feriota, ki sta svoje skupne sanje realizirala preko BOCO restavracije. Odraščala sta v svetu dobre in zdrave hrane. Njihov oče, Jean Ferinot, je bil pisec in novinar ter predvsem znani francoski gurman, ki jima je že v zgodnjem otroštvu vsadil ljubezen do hrane in gastronomije. Brata Ferniot sta s pomočjo največjih francoskih kuharjev in slaščičarjev ustvarila enostavno, ekološko ozaveščeno restavracijo z okusno hrano. Prepričana sta, da lahko vsak dan uživate v odlični hrani in da pri tem ne zapravite celo premoženje. Danes je njihova ekipa sestavljena iz 14 najboljših francoskih kuharjev, ki pripravljajo zdravo in hitro hrano po preverjenih receptih. Danes obstaja šest restavracij v Franciji in po ena v Belgiji in Švici.
Restavracija BOCO Vam nudi kompleten obrok v kozarcih za samo nekaj evrov!
Ideja je, da se hrana po receptih svetovno poznanih kuharjev pakira v kozarce in prodajajo kot zdrava hitra hrana. BOCO nudi široko izbiro hladnih in toplih predjedi, glavnih jedi in sladic. Gosti restavracije lahko izbirajo med ustvarjanjem lastnega menija, lahko pa se odločijo za meni dneva, ki vključuje predjed, glavno jed in desert po zelo ugodni ceni. Jeste lahko v zelo lepo urejeni restavraciji ali hrano vzamete s sabo. Hitro, okusno in zdravo!
BOCO KONCEPT
Gosti BOCO restavracije so ljudje, ki želijo kakovostno hitro hrano, ki so jo pripravili vrhunski kuharji, s pazljivo izbranimi sestavnima in po preverjenih receptih. BOCO restavracije se nahajajo predvsem v srcu poslovnih centrov, kot tudi v bližini turističnih zanimivosti, saj so gostje v glavnem poslovni ljudje in turisti, ki so predvsem ljubitelji francoske hrane.
BOCO hišna dostave je zelo uspešen koncept na območjih kjer živijo mladi poslovni ljudje, ki ne preživijo veliko časa v kuhinji.
Tipičen gost BOCO restavracije je ženska (60%), med 30 in 50 letom. Je aktivna, dinamična in v iskanju novih kulinaričnih trendov. Zaveda se, da tisto kar poje vpliva na njeno zdravje, zato se odloča za hitro in okusno hrano, ki je pripravljena v BOCO restavraciji.
- Povprečna cena celotnega obroka (predjed, glavna jed, desert): 15-18 €
- Letni promet po restavraciji: 0,9 М € - 2,2 М €
- Povprečna površina restavracije: 120m2
- Število mest: 40-70
- Dnevno postreženo število gostov: 160-280
PONUDBA RESTAVRACIJE BOCO
Restavracija BOCO nudi svojim gostom naslednje:
- Okusna in zdrava hitra hrana
- Recepti so stvaritve najbolj znanih francoskih kuharjev. Trudijo se zagotoviti standardno kakovost po ugodni ceni.
- Pravi obrok, ki je hitro postrežen in za samo 15 €
- V bistroju, ki je urejen v pariškem stilu, servirajo hrano visoke kakovosti. Prav tako imate možnost, da naročite hrano, ki jo vzamete s sabo. Povprečna cena celotnega obroka s pijačo znaša okoli 15 €, hrana pa je pripravljena v nekaj minutah.
- Pregledno, kot samo steklo
- Hrana se servira v kozarcih. V Franciji kozarec imenujejo »bocaux«, zato od tod tudi izhaja ime restavracije BOCO. Kozarci so idelani za pakiranje in serviranje obrokov, saj zadržijo okus hrane in se lahko reciklirajo.
- Organska hrana
- V restavraciji BOCO sta narava in ekologija na prvem mestu. Sestavine so sezonske, organske in preverjene. Če nekaj ni možno pojesti (kot je jedilni pribor ali potrošni material), potem je eco-frendly in se lahko reciklira in ponovno uporabi.
- Samopostrežen, hiter in enostaven način izbire jedi
- Gosti restavracije sami izberejo hrano in pijačo, ki jo bodo kupili, prav tako pa se odločijo ali bodo jedli v restavraciji ali doma.
- Hišna dostava
- Od junija 2015 je hrano možno naročiti preko interneta. Nato lahko pridete po svoj obrok ali izberete način dostave.
FRANŠIZNA PONUDBA
Franšizni koncept BOCO restavracij nudi:
Enostavno vzpostavitev
- Standardizirani dekor pariškega bistroja
- Samo pogrevanje jedi, brez kuhanja v prostorih
Prilagodljivost
- Centralna proizvodnja in priprava hrane
- Enostavni poslovni procesi, ki ne zahteva preveč kvalificirano osebje
- Čeprav je povprečna površina BOCO restavracij 120m2, je koncept možno prilagoditi različnim površinam prostora od 50m2 do 200m2.
- Koncept BOCO restavracij se lahko uporabi na različnih lokacijah: železniške postaje, letališča in podobno.
Informacije
Država porekla | Francija |
Ustanovitev podjetja | 2010 |
Prisotnost v državah | Francija, Belgija, Švica, Monte Carlo, USA |
Število franšiznih enot | 10 |
Franšizna pogodba | Ena enota, več enot, Master |
Obdobje trajanja franšizne pogodbe | 7 let, 5 let za področno franšizo (več enot) |
Investicija | cca. 200.000 € |
Mesečni stroški upravljanja (royaliteta) | 5% + 1% za marketing |
Možnost širitve v države | Slovenija, Hrvaška, Srbija, BiH, Makedonija in Črna Gora |